Росія зможе вести війну ще два-три роки – Bild

Читать на русском
Росії, на думку експертів з уряду Німеччини, вистачить ресурсів для ведення війни ще два-три роки. У разі потреби Кремль може наростити армію до 3 млн осіб.
regnum.ru

Росії вистачатиме ресурсів, щоб вести війну проти України ще два-три роки. У разі потреби вона може збільшити кількість солдатів до 3 мільйонів.

Про це пише німецьке видання Bild із посиланням на експертів із федерального уряду Німеччини.

Скільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війниСкільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війни, – на інфографіці. Найтриваліший – конфлікт між Індією та Пакистаном.

Як нагадує видання, для компенсації високих втрат російської армії на фронті, восени володимир путін уже видавав указ про мобілізацію – додатково призвали 300 тисяч резервістів: «Однак ця поспішна мобілізація розглядалася скоріше як терміновий захід, щоб зупинити просування українських Збройних сил. Вони закріпилися на Харківщині та Херсонщині та завдали великої шкоди загарбникам».

За словами експертів, російська армія тепер зможе використати понад 2 мільйони резервістів, оскільки віковий ценз підвищений: надалі можна буде закликати чоловіків із резерву до 40 років, а офіцерів – до 70 років.

«Незважаючи на те, що це положення спрямоване на резервістів, слід зазначити підвищення обов'язкового призовного віку до 30 років. Цей захід свідчить про подальшу мілітаризацію суспільства. За оцінками експертів федерального уряду Bild, росія може збільшити кількість активних солдатів до трьох мільйонів, якщо цього вимагатиме хід війни в Україні: Москва готова продовжувати війну ще два-три роки», – пише видання.

У такому разі російська армія матиме більше активних солдатів, ніж у збройних силах Китаю. Хоча рівень підготовки багатьох із цих солдатів навряд чи буде дуже високим, плюс позначатимуться проблеми із озброєнням та екіпіруванням.

Проте експерти застерігають від недооцінки такої мілітаризації російського суспільства.

Нагадаємо, президент США Джо Байден не вірить у те, що війна росії проти України триватиме роками.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна хоче до зими повністю завершити війну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: