Зеленський поговорив з Дудою: Україна вдячна Польщі за допомогу, але можна було зробити більше

Читать на русском
Зеленський подякував Дуду за все, що Польща зробила для України, але висловив розчарування тим, що Варшава могла б зробити для Києва більше, але не робить
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів онлайн-відеоконференцію зі своїм польським колегою Анджеєм Дудою. Глави держав і представники українського і польського президентських офісів обговорили низку важливих питань, у тому числі можливу військову допомогу та прийом українських біженців.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Польща, Словенія та Чехія підготували план порятунку України – подробиціПольща, Словенія та Чехія підготували план, щоб покласти край війні в Україні. За словами польського прем'єра, для путіна прямо зараз потрібно провести червоні лінії.

Так, глава Польщі поінформував, що Польща прийняла вже не менше 2,3 млн українських біженців на своїй території. Їх забезпечують всім необхідним для життя.

Зеленський, своєю чергою, подякував Дуду за все, що Польща зробила для України, але висловив розчарування тим, що Варшава могла б зробити для Києва більше, але не робить. Так, він нагадав, що Польща ніяк не може передати Україні літаки радянського виробництва, які знаходяться на її озброєнні, попри те, що раніше Варшава і Вашингтон публічно висловлювали готовність до такого кроку. Те ж саме відноситься до деяких інших східноєвропейських держав, які коливаються з передачею Україні літаків і систем ППО. Такі коливання обходяться в тисячі життів простих українців.

«Ціна зволікання з літаками - тисячі життів українців, які ми втрачаємо від ракетних і авіаційних ударів по мирних українських містах... Якщо партнери не допоможуть Україні з літаками й танками, а такі можливості у них є, то існує високий ризик, що російські війська створять вже не тільки ракетну загрозу для території наших сусідів – дружніх Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії та країн Балтії, а й пряму військову. На їхніх кордонах, під їхніми містами. І підуть далі» – заявив президент України.

При цьому розмова президентів відбувалася на тлі того, що в 50 км від кордону Польщі, в українському Львові, прогриміло кілька потужних вибухів. Перед цим спостерігався політ як мінімум трьох російських ракет у бік міста.

Пізніше стало відомо, що в результаті ракетного обстрілу, який стався у Львові 26 березня, постраждали п'ятеро людей. Виникла пожежа на одному з промислових об'єктів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: