У Польщі заявили про переміщення «вагнерівців» на захід Білорусі до Сувальського коридору

Читать на русском
Сувальський коридор з’єднує Польщу з Литвою та іншими балтійськими країнами і водночас відокремлює Калінінградську область рф від Білорусі.
фото: росЗМІ

Найманці групи «ПВК Вагнер» переміщуються в бік Сувальського коридору, який з'єднує країну з державами Балтії, а також відокремлює територію Калінінградської області та Білорусі.

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє RMF FM.

Моравецький заявив, що Польща протягом останніх двох років стикається з постійними атаками на своєму кордоні.

Як зазначається, лише цього року, було зафіксовано 16 000 спроб нелегального перетину кордону мігрантами, яких заманюють диктатор володимир путін та самопроголошений президент Олександр Лукашенко, щоб «проштовхнути їх до Польщі».

«Зараз ситуація стає ще більш небезпечною. У нас є інформація, що понад 100 найманців групи Вагнера рушили в бік Сувальського перешийка біля Гродно в Білорусі», - заявив Моравецький.

Згідно зі словами глави уряду Польщі, «це, безумовно, крок до подальшої гібридної атаки на польську територію». Вони, ймовірно, будуть замасковані під білоруських прикордонників і допомагатимуть нелегальним іммігрантам потрапляти на польську територію, дестабілізувати Польщу, але, ймовірно, вони також намагатимуться проникнути на територію Польщі, видаючи себе за нелегальних іммігрантів, а це створює додаткові ризики.

Нагадаємо, що з росії до Білорусі нещодавно заїхала 13-та колона ПВК «Вагнер», у якій налічувалося понад 80 машин. Серед авто є й бронетехніка.

Раніше в ДПСУ повідомляли, скільки всього «вагнерівців» зараз у Білорусі. А Олександр Лукашенко заявив, що його «напружують» найманці ПВК «Вагнер», бо вони нібито хочуть атакувати Польщу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: