Польща направляє на кордон з Білоруссю додатковий військовий контингент

Читать на русском
Польща у суботу, 8 липня, направила на кордон з Білоруссю додатковий військовий контингент чисельністю понад тисячу військовослужбовців.
Маріуш Блащак

Польща у суботу, 8 липня, направила на кордон з Білоруссю додатковий військовий контингент чисельністю понад тисячу військовослужбовців.

Про це повідомив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

Відгородитися від «буйних сусідів»: як країни Європи зміцнюють кордон із росією та БілоруссюЛатвія, Литва, Польща, Естонія, Норвегія та Фінляндія зміцнюють свій кордон із росією та Білоруссю, аж до будівництва парканів.

За його словами, відтепер кордон з Білоруссю у країні буде охороняти додатковий військовий контингент чисельністю понад тисячу військовослужбовців і майже 200 одиниць техніки.

Таким чином у Польщі демонструють готовність реагувати на будь-які спроби дестабілізації ситуації біля кордону.

«Понад 1 тис. військових і майже 200 одиниць техніки з 12-ї та 17-ї механізованих бригад вирушають на схід країни в межах операції «Безпечне Підляшшя». Це демонстрація нашої готовності реагувати на спроби дестабілізації біля кордону нашої країни», – написав Блащак.

Раніше повідомляли, що Польща направить 500 правоохоронців до свого кордону з Білоруссю через напружену ситуацію.

Додамо, лідери Литви, Польщі та Латвії звернулися з листом до Генерального секретаря НАТО та глав держав і урядів Альянсу, закликаючи їх вжити заходів, які сприятимуть протидії загрозам, пов’язаним з агресивними діями росії та зміною ситуації в Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: