У Саудівській Аравії відбудеться зустріч з питань миру в Україні

Читать на русском
Найближчим часом у Саудівській Аравії відбудеться зустріч, присвячена питанням миру в Україні. Факт її організації підтвердив голова Офісу президента Андрій Єрмак.
Фото: dealapp.sa

Найближчим часом у Саудівській Аравії відбудеться зустріч, присвячена питанням миру в Україні.

Факт її організації підтвердив глава Офісу президента Андрій Єрмак у своєму Telegram-каналі.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

Участь у зустрічі візьмуть радники лідерів як країн-союзників України, так і нейтральних держав.

Єрмак заявив, що зараз Україна працює над тим, щоб залучити до переговорів максимальну кількість партнерів з країн Заходу і Глобального Півдня.

«Під час зустрічі, яку готуємо, ми плануємо говорити про десять основоположних пунктів Формули миру, впровадження яких дозволить забезпечити не тільки мир для України, але й створить механізми для протидії майбутнім конфліктам у світі», – повідомив Єрмак.

Нагадаємо, першими про проведення такої зустрічі повідомили у The Wall Street Journal. За даними журналістів, вона пройде 5-6 серпня у Джідді. На саміт було запрошено до 30 західних країн, що розвиваються, включаючи Індію, Бразилію, Індонезію, Єгипет і Мексику.

Варто зазначити, що перша зустріч у такому форматі відбулася у червні у Копенгагені.

Раніше повідомлялося, що Україна працює над організацією повноцінного Саміту миру. Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що приблизну дату та місце проведення такої зустрічі вже визначено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: