У ДПСУ повідомили, чи помічені маневри «вагнерівців» у Білорусі

Читать на русском
ДПСУ продовжують відстежувати ситуацію із переміщенням на території Білорусі російських найманців.
фото Міноборони Білорусі

На сьогоднішній день поряд з українсько-білоруським кордоном не фіксується переміщення ані російських найманців, ані підрозділів армії Білорусі чи росії.

Про це повідомив представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону у понеділок, 24 липня.

Лукашенко заявив, що його «напружують» найманці ПВК «Вагнер», бо хочуть атакувати ПольщуОлександр Лукашенко заявив, що його напружують бійці ПВК Вагнер, бо хочуть атакувати Польщу.

У спікера поцікавилися, яка ситуація на українсько-білоруському кордоні через присутність членів ПВК «Вагнер» Білорусі.

Демченко відповів, що підрозділи розвідки України, у тому числі й ДПСУ, продовжують відслідковувати ситуацію з переміщенням на території Білорусі російських найманців із ПВК – наскільки вони у майбутньому будуть загрожувати Україні.

«Але якщо прямо говорити про лінію нашого кордону, то ситуація тут залишається повністю контрольованою. Поряд з нашим кордоном не відзначається переміщення ні військової техніки, ні особового складу якихось підрозділів: чи російських найманців, чи підрозділів армії Білорусі чи росії», - повідомив спікер.

Водночас Україна має бути готовою до розвитку будь-яких подій, додав Демченко.

Нагадаємо, до Білорусі 23 липня приїхала десята колона «вагнерівців». Радник голови ОПУ Михайло Подоляк заявив, що через наявність найманців у Білорусі можливі провокації біля країн кордонів НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: