Названа кількість «вагнерівців» на території Білорусі

Читать на русском
За даними ДПСУ, у Білорусі зараз перебувають близько п'яти тисяч російських найманців ПВК Вагнер.
Вагнерівці в БілорусіФото: motolko.help

У Білорусі станом на 22 липня перебувають близько 5 тисяч російських найманців ПВК «Вагнер». Співробітники ДПСУ уважно стежать за ситуацією.

Про це повідомив речник ДПСУ полковник Андрій Демченко, пише УП.

Пригожин виступив перед «вагнерівцями» у Білорусі та розкрив найближчі плани ПВКУ своєму виступі командир вагнерівців назвав ганьбою дії окупантів в Україні. Він також заявив, що ПВК нібито допоможуть перетворити білоруську армію на другу армію світу.

За його словами, коли групи російських найманців почали входити до Білорусі, їхня кількість оцінювалась у сотнях. Однак зараз, враховуючи наявну інформацію про групи представників приватних військових кампаній, їхня кількість зросла до 5 тисяч.

Демченко зазначив, що така кількість бойовиків ПВК для України безпосередньої загрози не становить, проте Сили оборони мають бути готові до будь-яких ситуацій.

«Україна робить все необхідне, щоб розуміти реальний ризик та гарантувати надійну безпеку через перебування найманців у сусідній країні. Ми реагуємо відповідно. Відбувається подальше зміцнення нашого кордону по всій довжині та посилення необхідними засобами», – заявив представник ДПСУ.

Нагадаємо, «вагнерівці» почали переміщатися до Білорусі після невдалого бунту в росії їх ватажка Євгена Пригожина. Сам Пригожин також прибув до Білорусі, виступив перед найманцями та озвучив плани ПВК.

Днями до Білорусі прибула вже дев'ята колона «вагнерівців».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: