Підрозділи ПВК «Вагнер» у Білорусі очолив уродженець України – ЗМІ

Читать на русском
Новим ватажком підрозділів ПВК Вагнер у Білорусі став уродженець України. За даними журналістів, йдеться про 46-річного Сергія Чубка – уродженця Чернівців, який на початку 1990-х переїхав до рф.
Фото: nashaniva.com

Новим ватажком підрозділів ПВК «Вагнер», які прибули до Білорусі, є уродженець України.

Про це повідомляє портал Наша Нива.

Пригожин виступив перед «вагнерівцями» у Білорусі та розкрив найближчі плани ПВКУ своєму виступі командир вагнерівців назвав ганьбою дії окупантів в Україні. Він також заявив, що ПВК нібито допоможуть перетворити білоруську армію на другу армію світу.

За даними журналістів, йдеться про 46-річного Сергія Чубка – уродженця Чернівців, який на початку 1990-х переїхав до рф.

Він воював у Чечні, а 2003 року навіть став головою комісії у справах молоді адміністрації російського міста Новоросійська.

«У грудні 2014-го Чубко став одним із засновників «козацької» організації у Новоросійську. Російські козаки як добровольці масово поїхали воювати на боці Росії після оголошення маріонеткових «ДНР» і «ЛНР», – йдеться у публікації.

Зазначається, що до «Вагнера» Чубко приєднався у 2017 році, після чого вирушив до Сирії. Там він став головою ПВК у цьому регіоні.

«У липні цього року Чубко приїхав до Білорусі з Росії разом з рештою колон ЧВК, а Пригожин поставив його керуючим бази в Білорусі», – підсумували у виданні.

Нагадаємо, «вагнерівці» почали прибувати в країну після невдалого бунту в росії їхнього ватажка Євгена Пригожина.

Станом на 22 липня у Білорусі перебувало близько 5 тисяч російських найманців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: