ЗСУ мають просування біля Бахмута і на півдні – Маляр

Читать на русском
Сили оборони мають просування на південному фланзі довкола Бахмута, а також на Бердянському і Мелітопольському напрямках.
Заступник міністра оборони Ганна МалярФото: Міністерство оборони України

Сили оборони мають просування на південному фланзі довкола Бахмута, а також на Мелітопольському і Бердянському напрямках.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

«Сьогодні ми продовжували рух вперед на південному фланзі довкола Бахмута. Є певні просування. Північний фланг – тривають бої без зміни положень. На Бахмутський напрямок ворог зараз стягує додаткові сили і засоби», – говориться у повідомленні.

Маляр зазначила, що у самому Бахмуті тривають обстріли з обох сторін. Ворог інтенсивно обстрілює, в тому числі, з великокаліберних кулеметів. Також росіяни розгорнули систему спостереження.

Заступниця міністра додала, що у суботу українські захисники «поступово, але впевнено» просуваються на Бердянському і Мелітопольському напрямку.

«По всіх напрямках наступу тривають бої. Наші оборонці роблять свою роботу довкола декількох населених пунктів», – написала вона і зауважила, що подробиці будуть тоді, коли дозволить безпека операцій.

Раніше в Генштабі також повідомили, що ЗСУ наступають на двох напрямках.

Також у ЗСУ прокоментували масштаб втрат росії на Бахмутському напрямку.

Повідомлялося, що на Бахмутському напрямку ЗСУ почали застосовувати контрбатарейну боротьбу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: