Скандал із дискваліфікацією Харлан: МОК висловив солідарність з українськими спортсменами

Читать на русском
Міжнародний олімпійський комітет відреагував на дискваліфікацію української фехтувальниці Ольги Харлан, яка відмовилася тиснути руку росіянці Ганні Смирновій після своєї перемоги.
Фото: redbull.com

Міжнародний олімпійський комітет відреагував на дискваліфікацію української фехтувальниці Ольги Харлан, яка відмовилася тиснути руку росіянці Анні Смирновій після своєї перемоги.

Заяву МОК цитує портал France24.

Спорт не поза політикою: від яких змагань усунули росію та БілорусьНа тлі скандалу з можливим допуском росії та Білорусі до Олімпіади вирішили згадати, від яких спортивних змагань усунули їхніх спортсменів.

Організація закликала спортивні федерації проявляти обережність під час проведення поєдинків між українськими спортсменами та росіянами, які виступають під нейтральним прапором.

«Ми закликаємо міжнародні федерації реагувати на ситуації, пов'язані з українськими та окремими нейтральними спортсменами, із необхідним ступенем делікатності. Ми, як і раніше, повністю солідарні з українськими спортсменами», – йдеться у заяві МОК.

Нагадаємо, 27 липня Харлан перемогла Смирнову у першому раунді чемпіонату світу. Після поєдинку росіянка, яка виступає під нейтральним прапором, подала українській чемпіонці руку, але та відмовилася її тиснути. Через це Міжнародна федерація фехтування дискваліфікувала Ольгу Харлан.

На скандал уже відреагували радник глави Офісу президента Михайло Подоляк та голова МЗС Дмитро Кулеба. Останній закликав скасувати дискваліфікацію фехтувальниці та допустити її до змагань.

Раніше повідомлялося, що представники Міжнародного олімпійського комітету не надсилатимуть рф та Білорусі запрошення на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: