За добу сталося 26 бойових зіткнень: у Генштабі розповіли, де були відбиті атаки рф

Читать на русском
Російські війська намагалися наступати в районі Діброви, Ступочек, Диліївки, Авдіївки та Мар'їнки. ЗСУ продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах.
Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

На фронті за добу сталося 26 бойових зіткнень. Російські війська вели безуспішні наступальні дії в районі на південь від Діброви, на схід від Ступочек, а також біля Диліївки, Авдіївки та Мар'їнки.

Про це повідомляє Генштаб.

Україна продовжить завдавати ударів по Кримському мосту та об'єктах на півострові – РезніковРезніков заявив, що ЗСУ продовжать атакувати Кримський міст та об'єкти на півострові, адже це нормальна тактика – зруйнувати логістичні лінії ворога.

Минулої доби окупанти завдали ракетного та 65 авіаційних ударів, здійснили 84 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність.

На Куп'янському напрямі українські військові тримають оборону.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі на південь від Діброви Луганської області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки противника в районах на схід від Ступочок та біля Диліївки.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ у районі Авдіївки.

На Мар'їнському напрямку українські військові стримують наступ окупантів у районі Мар'їнки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню наших військ.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах.

Авіація сил оборони минулої доби завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також було знищено ворожий вертоліт Ка-52, 5 ударних та 2 розвідувальні безпілотники.

Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 7 артилерійських засобів на вогневій позиції, 2 станції радіоелектронної боротьби та 2 зенітно-ракетні комплекси противника.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що контрнаступ ЗСУ йде повільно, але за планом.

Як писали ЗМІ, ЗСУ готуються до другої фази контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: