У ГУР прокоментували переміщення ядерної зброї рф до Білорусі

Читать на русском
Розміщення путіним ядерної зброї в Білорусі більше використовуватиметься для шантажу. Нових загроз для України у ГУР не бачать.
Фото: mediacenter.org.ua

Розміщення російської тактичної ядерної зброї у Білорусі більше використовуватиметься для шантажу. А щодо безпеки для України цей факт нічого не змінює.

Про це в ефірі телемарафону 25 липня заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

Скільки разів на місяць Медведєв погрожує ядерною зброєю – дослідженняСкільки разів на місяць Дмитро Медведєв погрожує ядерною зброєю – на інфографіці. Пік погроз припав на березень цього року – 10 разів.

Він зазначив, що на території Білорусі все одно залишається російська ядерна зброя. Юсов назвав це «додатковим інструментом для шантажу, тиску, а також можливих переговорів і підвищення ставок».

«Це повторення Карибської кризи, тільки ближче і менше за масштабами», – зазначив він.

Юсов додав, що глобально щодо безпеки ні для Європи, ні для України це нічого не змінює.

«Бо у нас кордон з росією настільки великий, і ядерні об'єкти, у тому числі й елементи ядерної зброї, знаходяться на різних ділянках, тобто для України це принципово нічого не змінює», – додав він.

Нагадаємо, у березні президент росії володимир путін заявив про намір розмістити ядерну зброю в Білорусі. У червні він уточнив, коли вона там з'явиться. У розвідці США тим часом повідомили, що рф вже перемістила частину тактичної ядерної зброї до Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: