Росія вже перемістила частину тактичної ядерної зброї до Білорусі – CNN

Читать на русском
У США є інформація про те, що деяка російська тактична ядерна зброя вже розміщена у Білорусі.
фото sputnik.by

Американська розвідка отримала дані про те, що російська тактична ядерна зброя вже розміщена у Білорусі. Кремль перемістив першу партію, як і заявляв президент володимир путін.

Про це пише CNN із посиланням на розвідувальне управління Міністерства оборони США (DIA).

Скільки разів на місяць Медведєв погрожує ядерною зброєю – дослідженняСкільки разів на місяць Дмитро Медведєв погрожує ядерною зброєю – на інфографіці. Пік погроз припав на березень цього року – 10 разів.

«Розвідувальне управління Міністерства оборони США (DIA) «не має підстав сумніватися» у заяві президента росії володимира путіна про те, що росія перемістила першу партію тактичної ядерної зброї до Білорусі», – процитувало видання високопосадовця розвідки США.

Як відомо, у червні на Петербурзькому міжнародному економічному форумі російський диктатор володимир путін заявив, що перші російські ядерні боєголовки були доставлені на територію Білорусі і додав, що вони були розміщені для так званого «стримування» Заходу.

За даними Федерації американських учених, росія має близько 4477 розгорнутих та резервних ядерних боєголовок, у тому числі близько 1900 одиниць тактичної ядерної зброї. Яку саме частину цього арсеналу путін вирішив перекинути до Білорусі – не відомо.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський пояснив, чому путін не застосує ядерну зброю проти України. А на думку експерта, ядерна зброя росії в Білорусі для України нічого не змінює.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: