Суд закрив епізод у справі начальника південного управління ДПСУ

Читать на русском
Антикорупційний суд не встиг розглянути один епізод за обвинуваченням керівника управління Держприкордонслужбі і закрив його.
Сергій Мул

Вищий антикорупційний суд звільнив від відповідальності начальника Південного регіонального управління Державної прикордонної служби Сергія Мула за недостовірне декларування у 2020 році. Його продовжують судити за епізод в декларації за 2021 рік.

Таке рішення 19 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Звільнити (Сергія Мула – ред.), який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України, від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності в частині обвинувачення... На підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України закрити кримінальне провадження № 52021000000000335 від 29.06.2021 за обвинуваченням (Сергія Мула – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України, в частині обвинувачення в умисному внесені 23.03.2021 завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік», – ідеться в рішенні.

Таким чином, ВАКС продовжує судити за умисне внесення недостовірних відомостей у декларацію за 2021 рік.

Нагадаємо, суд призначив засідання у справі начальника Південного регіонального управління Державної прикордонної служби Сергія Мула. За версією обвинувачення, начальник південного управління Держприкордонсулжби Сергій Мул не вніс до електронної декларації за 2020 рік відомості про користування і фактичне володіння його дружиною будинком в передмісті Києва і земельною ділянкою, на якій він розташований. Хоча будинок і не введений в експлуатацію, але є цілком придатним для проживання: його сім'я проживала там впродовж 2020 і 2021 років. Вартість цього об'єкту незавершеного будівництва становить понад 1,5 млн грн.

Після початку розслідування НАБУ і САП, прикордонник намагався приховати факт недекларування, і відобразив у декларації за 2021 рік інформацію про «земельну ділянку зі спорудами» загальною площею 500 м2 у передмісті Києва, і яка нібито лише з 1 січня 2021 року перебуває в дружини й доньок на іншому праві користування, а саме – «тимчасове проживання».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: