ВАКС закрив справу депутата Волинської облради через строки давності

Читать на русском
Антикорупційний суд закрив за обвинуваченням волинського депутата у недостовірному декларуванні, оскільки закінчився термін на притягнення.

Вищий антикорупційний суд закрив справу за обвинуваченням депутата Волинської обласної ради від партії «За майбутнє» Романа Микитюка у недостовірному декларування, оскільки сплив строк давності.

Таке рішення 9 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання захисника про звільнення від кримінальної відповідальності (Романа Микитюка – ред.) та закриття кримінального провадження – задовольнити. (Романа Микитюка – ред.), який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України, звільнити від кримінальної відповідальності на підставі ст. 49 КК України, у зв'язку закінченням строків давності. Кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 52021000000000551 від 26.11.2021, - закрити на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачувала депутата Волинської облради Романа Микитюка у недостовірному декларуванні. За версією обвинуваченням, депутат не вніс до декларації за 2020 рік відомості про належні йому на правах власності чотири транспортні засоби (один з яких був придбаний ним у 2020 році) та напівпричіп.

Крім того, депутат не вказав 2,5 млн грн доходу від продажу своїй доньці та її чоловіку квартири у Луцьку, дані про належні його дружині корпоративні права у фермерському господарстві на суму 1,9 млн грн, а також власні зобов'язання перед цим господарством у сумі 4 млн грн. Загальна сума незадекларованих відомостей становить близько 8,5 млн грн, що перевищує 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло недостовірності в декларації депутата Волинської облради Романа Микитюка. Стосовно нього склали обґрунтований висновок і скерували до НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: