ВАКС закрив справу заступника голови Сумської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання обвинуваченого про звільнення від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності.
фото: sts.sumy.ua

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження та звільнив від відповідальності першого заступника голови Сумської обласної ради Вадима Лисого, оскільки у справі закінчилися строки давності.

Таке рішення 13 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в документі, обвинувачений Лисий подав клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності, оскільки строки у справі закінчилися 15 квітня 2023 року. Суд встановив, що у справі зупинялися строки у зв'язку із розшуком обвинуваченого. Як встановлено, Лисий не з'являвся на численні виклики до НАБУ, про причини неявки не попереджував.

До того ж, обвинувачений не надавав доказів того, що він перебував на лікарняному. Натомість це зробили детективи НАБУ, на запит яких надали підтвердження лікування Лисим. Також детективи віднайшли листування між заступником голови Сумської облради та директором Харківського територіального управління НАБУ. Там Лисий нібито у поза процесуальний спосіб намагався уникнути обов'язку з'явитися на виклик детектива. У листуваннях обвинувачений обурювався діями НАБУ щодо способів його виклику. Лисий наголошував, що його неявки пов'язані із організацією роботи групи швидкого реагування і що неналежна організація роботи ГШР може призвести до того, що до Києва долетять «шахіди».

Водночас, попри зупинку слідства, у справі все одно закінчилися строки давності.

«Задовольнити клопотання обвинуваченого. Звільнити від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності (Вадима Лисого – ред.), який обвинувачується у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України. Кримінальне провадження закрити на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України у зв'язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ оголосило в розшук заступника голови Сумської облради Вадима Лисого. Слідство встановило, що підозрюваний заступник голови Сумської облради Вадим Лисий не задекларував отриману у 2017 році позику у розмірі 1,6 млн грн (еквівалентно 60 тисяч доларів на дату підписання договору), яку взяв під заставу нежитлового приміщення площею понад 520 квадратних метри у Сумах. ВАКС зобов'язував здійснити привід Лисого до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: