Суд призначив засідання у справі начальника південного управління Держприкордонслужби

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно керівника одного з регіональних управлінь прикордонної служби.
Сергій Мул

Вищий антикорупційний суд призначив підготовче засідання у справ за обвинуваченням начальника Південного регіонального управління Державної прикордонної служби Сергія Мула у недостовірному декларуванні.

Таке рішення 7 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні № 52021000000000335 від 29.06.2021 за обвинуваченням (Сергія Мула – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України, на 13:05 13 березня 2023 року у приміщенні Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, начальник південного управління Держприкордонсулжби Сергій Мул не вніс до електронної декларації за 2020 рік відомості про користування і фактичне володіння його дружиною будинком в передмісті Києва і земельною ділянкою, на якій він розташований. Хоча будинок і не введений в експлуатацію, але є цілком придатним для проживання: його сім'я проживала там впродовж 2020 і 2021 років. Вартість цього об'єкту незавершеного будівництва становить понад 1,5 млн грн.

Після початку розслідування НАБУ і САП, прикордонник намагався приховати факт недекларування, і відобразив у декларації за 2021 рік інформацію про «земельну ділянку зі спорудами» загальною площею 500 м2 у передмісті Києва, і яка нібито лише з 1 січня 2021 року перебуває в дружини й доньок на іншому праві користування, а саме – «тимчасове проживання».

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу ексголови Держприкордонслужби Петра Цигикала.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: