Депутату ОПЗЖ оголосили про підозру у держзраді

Читать на русском
Заводи нардепа ОПЗЖ постачали паливно-мастильні матеріали для військової техніки росії після вторгнення в Україну.
фото соцмережі

СБУ та ДБР викрили на співпраці з рф чинного народного депутата України від забороненої проросійської партії ОПЗЖ Олександра Пономарьова.

Про це повідомила пресслужба СБУ у понеділок, 24 липня.

Жоден депутат від ОПЗЖ не має морального права бути у Раді – ДаніловУсі депутати Верховної ради від колишньої партії ОПЗЖ мають піти з українського парламенту, вважають у РНБО.

З’ясувалося, що під час повномасштабного вторгнення росії народний депутат, перебуваючи на тимчасово окупованій території Запорізької області, добровільно пішов на співпрацю з Кремлем.

Зокрема, перереєстрував підконтрольні йому підприємства за російським законодавством, відкрив рахунки у місцевих «філіях» банківських установ рф, а також організував виробництво матеріальних цінностей та їх передачу російським окупаційним військам.

«За наявною інформацією, заводи фігуранта постачали паливно-мастильні матеріали для військової техніки рф і надавали техніку для облаштування ворожих фортифікаційних споруд», – сказано в повідомленні.

У СБУ дізналися, що коли народний депутат виїхав до Києва, то продовжив координувати підприємства, які допомагають ворогові у війні проти України.

Силовики виявили у нардепа електронні носії, де було підтвердження допомоги рф.

Зазначимо, СБУ не називає ім'я депутата, але, судячи з фото, йдеться про Олександра Пономарьова.

Йому вже повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 ККУ (державна зрада). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Депутату ОПЗЖ Пономарьову загрожує до 15 років ув'язнення.

Нагадаємо, ще взимку Офіс генпрокурора заочно повідомив про підозру нардепу ОПЗЖ Волошину. Також повідомлялося, що колишнього нардепа від ОПЗЖ судитимуть за держзраду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: