Депутатський мандат вирішила здати ще одна колишня членкиня фракції ОПЗЖ

Читать на русском
Нардеп Тетяна Плачкова, яка пройшла до Верховної ради за списком ОПЗЖ, написала заяву про складання мандату за сімейними обставинами.
censor.net

Колишній членкиня фракції «Опозиційна платформа – За життя», а нині членкиня групи «Відновлення України» Тетяна Плачкова вирішила достроково відмовитись від мандата народного депутата.

Відповідна постанова вже зареєстрована на сайті парламенту.

Рада-404: кого з нардепів та чому достроково позбавили мандата під час війниЗа час повномасштабної війни 23 народні депутати достроково втратили мандат. Хто та чому – на інфографіці.

«Відповідно до пункту 1 частини другої статті 81 Конституції України пункту 1 частини першої 4 Закону України «Про статус народного депутата України» та через сімейні обставини повідомляю про складання повноважень народного депутата України», – йдеться у заяві Плачкової.

Зазначимо, що Плачкова пройшла до Верховної ради за списком забороненої тепер партії «Опозиційна платформа – За життя». Після початку повномасштабного вторгнення вона вийшла із фракції ОПЗЖ та приєдналася до депутатської групи «Відновлення України».

Нагадаємо, за час повномасштабної війни мандати достроково втратили понад 20 депутатів, більшість із «Опозиційної платформи – За життя». Докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

Нещодавно НАБУ оголосило у розшук колишню нардепку від ОПЗЖ Наталію Королевську. Її підозрюють у недостовірному декларуванні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: