Екснардепа від ОПЗЖ судитимуть за держзраду

Читать на русском
Протягом 2020-2021 років Волошин активно сприяв вищому військово-політичному керівництву рф у проведенні масштабної підривної діяльності проти України.
Фото: Радіо Свобода

Колишньому нардепу від ОПЗЖ Олегу Волошину, який втік з України перед повномасштабним вторгненням, загрожує 15 років в'язниці за держзраду.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

Зазначається, що протягом 2020-2021 років він активно сприяв вищому військово-політичному керівництву рф у проведенні масштабної підривної діяльності проти України.

«Волошин цілеспрямовано намагався маніпулювати суспільною думкою українських громадян в інтересах країни-агресора. Перебуваючи у лавах забороненої партії ОПЗЖ, він публічно поширював кремлівські наративи щодо суспільно-політичної ситуації в нашій державі», - йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що у своїх численних дописах у соцмережах та виступах у телеефірах, Волошин намагався дискредитувати Україну на міжнародній арені.

«Він публічно виправдовував створення та діяльність терористичних організації «л/днр». Разом з цим, задокументовано факт заподіяння ним умисних тілесних ушкоджень іншому громадянину. Напередодні повномасштабного вторгнення фігурант втік з України до рф, де наразі переховується від правосуддя», - додали у Службі безпеки.

На підставі зібраних доказів, до суду скеровано обвинувальний акт за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • державна зрада;

  • нанесення умисного легкого тілесного ушкодження.

Нагадаємо, у лютому Верховна рада достроково припинила повноваження Олега Волошина. Тоді ж Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора заочно повідомили йому про підозру

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: