Розмінувати території швидше неможливо: Маляр розповіла про наступ ЗСУ на півдні

Читать на русском
Розмінувати території на півдні швидше неможливо через технічні моменти. Тому контрнаступ Збройних сил України уповільнюється.
armyinform

Розмінувати території на півдні швидше неможливо через технічні моменти. Тому контрнаступ Збройних сил України уповільнюється.

Про це розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в етері телемарафону.

Вона відзначила, ворог розумів, що наступ Сил оборони рано чи пізно розпочнеться, а тому готувався та укріплювався. Наразі росіяни мають перевагу у кількості озброєнь та живої сили.

«Рф готувалася до такої війни 30 років, ресурсів у них багато, вони можуть собі це дозволити. Треба розуміти, що наші війська прориваються через заміновані ділянки та потужний опір противника, це сповільнює», – заявила Маляр.

Вона додала, що зараз українські воїни зменшують оборонний потенціал загарбників. Однак Україна немає більше людей, ніж російська федерація, розмінувати швидше неможливо, адже при цьому існують технічні особливості та правила.

Нагадаємо, наразі російські військові намагаються перехопити ініціативу на Лимано-Куп'янському напрямку фронту.

Додамо, протягом останнього тижня росіяни та ЗСУ досягли незначних успіхів на різних ділянках фронту. Відомо, що окупанти намагалися просунутися у районі Кремінної, а українські захисники зосередили основні зусилля у районі Бахмута. Також ворог намагається проводити локальні наступи на півдні Донецької області, зокрема під Авдіївкою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: