Український персонал ЗАЕС відмовляється запускати 4-й блок, незважаючи на наказ росіян – Енергоатом

Читать на русском
За даними Енергоатому, тільки за останній тиждень 30 атомників виїхали з Енергодару через фізичний та психологічний тиск з боку окупантів.
Фото: Reuters

Український персонал Запорізької АЕС відмовляється виконувати наказ російських оккупантів щодо запуску четвертого енергоблоку станції.

Про це повідомили у пресслужбі Енергоатому.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

За даними компанії, тільки за останній тиждень 30 атомників виїхали з Енергодару через фізичний та психологічний тиск з боку окупантів.

Оперативний персонал, який завезли з росії, абсолютно некомпетентний і не має відповідного досвіду. З цієї причини нинішнє «керівництво» станції намагається змусити тих українських працівників, які відмовилися підписати фейкові контракти із Росатомом, запустити енергоблок.

Проте український персонал не має наміру виконувати наказ росіян, оскільки він порушує ліцензію на експлуатацію Держатомрегулювання України.

«Закликаємо українських атомників і надалі не виконувати злочинних наказів окупаційного керівництва станції. Пам'ятайте, що рішення нелегітимних керівників може призвести до порушення норм ядерної та радіаційної безпеки станції», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, за даними Енергоатому, ситуація довкола тимчасово окупованої Запорізької АЕС залишається складною, оскільки росіяни продовжують мінувати територію станції.

Раніше у ГУР попередили про підготовку росією провокацій на ЗАЕС із застосуванням важкого озброєння.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: