Сирський розповів, коли Україна почне використовувати американські касетні боєприпаси

Читать на русском
За словами генерала, українські війська почнуть використовувати касетні боєприпаси протягом кількох днів. Гаубиці M777, з яких будуть проводитись постріли, вже знаходяться на бойових позиціях.
Фото: facebook.com/UkrainianLandForces

Американські касетні боєприпаси вже знаходяться в Україні і незабаром будуть готові до використання проти російських військ.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський в інтерв'ю ВВС.

Постачання Україні касетних боєприпасів: як відреагували союзники та ворогиБільшість союзників України не схвалює передачу касетних боєприпасів від США. Недружньо налаштовані країни, зрозуміло, також проти.

За його словами, українські війська почнуть використовувати касетні боєприпаси «протягом кількох днів». Гаубиці M777, з яких будуть випускати снаряди, вже знаходяться на бойових позиціях.

При цьому в ВВС не вказали, коли саме було записано інтерв'ю з генералом.

Про касетні боєприпаси також висловився командир 57-ї бригади Олександр Бакулін. Він сказав, що такі снаряди потрібні, щоб «завдати максимальної шкоди піхоті противника».

«Чим більше піхоти загине тут, тим більше питань буде у їхніх родичів на адресу російської влади», – заявив Бакулін.

Нагадаємо, США оголосили про передачу Україні касетних боєприпасів 7 липня. The New York Times із посиланням на джерела в адміністрації президента США Джо Байден зазначили, що це стане тимчасовим кроком.

Раніше ми розповідали, які країни не приєдналися до Конвенції щодо заборони касетних боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: