Дощі та грози: де в Україні зіпсується погода до кінця тижня

Читать на русском
У четвер, 20 липня, у більшості областей очікуються грози. Також дощі можливі й у п'ятницю, 21 липня.
фото pexels

У більшості областей України погіршиться погода – на четвер, 20 липня, оголосили штормове попередження. Також дощі з грозами пройдуть місцями у п'ятницю.

Про це повідомляється на сайті Укргідрометцентру.

Календар свят та пам'ятних дат в Україні: що змінилося за час війни з росієюЯкі нові свята з'явилися в Україні за часів війни за росією, які свята перенесли на інші дати – на інфографіці.

За даними синоптиків, на завтра оголошено І рівень небезпеки – жовтий.

«20 липня у західних, Одеській, Вінницькій, удень та в центральних та південних областях грози», – йдеться у повідомленні.

Температура вночі 13-18, вдень 23-28 градусів; у південній частині вночі 17-22 градуси, вдень 27-32 градуси.

Вітер західний, північно-західний (на півдні та сході країни – південний), 5-10 м/с, у південних та центральних областях місцями пориви 15-20 м/с.

У Києві 20 липня вночі без опадів, удень короткочасний дощ. Температура вночі 14-16, вдень 25-27 градусів.

У п'ятницю вночі по всій Україні, окрім заходу, очікуються короткочасні дощі та грози. Вдень у більшості областей без опадів.

Температура вночі 11-16 градусів, у центральних та східних областях до 19 градусів; вдень 24-29 градусів, у більшості західних та північних областей 21-26 градусів; у південній частині вночі 17-22 градуси, вдень 29-34 градуси.

У Києві 21 липня вночі короткочасний дощ, гроза, вдень без опадів.

Нагадаємо, 18 липня в Україні через негоду знеструмило понад сотню населених пунктів. Раніше синоптики повідомляли, що температурні рекорди цієї зими свідчать про зміну клімату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: