Температурні рекорди цієї зими свідчать про зміни клімату – синоптик

Читать на русском
Температурні рекорди свідчать про зміни клімату, а тому у наступні роки зими в Україні можуть стати теплішими.
Фото DW

Температурні рекорди свідчать про зміни клімату, а тому у наступні роки зими в Україні можуть стати теплішими.

Про це повідомляє синоптик Ігор Кібальчич.

У січні цього року двічі фіксували потепління – на початку місяця та 18-20 січня. На більшості метеостанцій були встановлені нові температурні рекорди. За словами синоптика, до масштабної температурної аномалії призвели тропічне повітря з Африки, відсутність снігу та малохмарне небо. Він також додав, що січень 2023 року може претендувати на статус найбільш безсніжного в історії.

«Оновився також національний рекорд України для січня – у Джанкої (Крим) на Водохреще повітря прогрілося до +21,1 градуса! Окрім цього, січень 2023 року може претендувати на статус найбільш безсніжного в історії. Наразі сніговий покрив зберігається лише у високогірній частині Карпат», – йдеться в повідомленні.

Подібні аномалії, особливо у таких масштабах, можуть бути результатом зміни клімату, на фоні чого у наступні роки взимку епізодичні хвилі тепла стануть більш інтенсивними та тривалими.

Нагадаємо, 2023 рік в Києві розпочався з температурних рекордів. Кліматична норма перевищена на 13,8 градуса.

Раніше Укргідрометцентр прогнозував, що взимку 2022-2023 середня температура очікується на 1-2 градуси вище за норму, а сильні морози не будуть тривалими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: