«Укренерго» вчора зафіксовало рекордне за літо споживання електрики

Читать на русском
Вчора вдень в Україні було рекордне за першу половину літа споживання електроенергії – на 7 відсотків вище, ніж у найспекотніший день літа 2022 року.
Ілюстративне фотоkomora.info

Вчора, 6 липня, о 16 годині було зафіксовано рекордне за першу половину літа споживання електроенергії.

Про це повідомляє «Укренерго».

Як змінилися тарифи на електроенергію для населенняЯк змінилися єдині та зонні тарифи на електроенергію для населення з 1 червня – на інфографіці.

«Це на 7% вище, ніж у найспекотніший день літа 2022 року, і на 14% більше, ніж у минулий четвер. Для розуміння таке зростання дорівнює виробничій потужності майже двох атомних енергоблоків. Причина суттєвого зростання споживання – у першу чергу активне використання кондиціонерів. Високий рівень споживання вчора зберігався практично до кінця дня, що створювало значне навантаження на енергосистему. Адже ввечері знижується активність сонячних електростанцій, і для забезпечення покриття високого рівня споживання необхідно залучати додаткові потужності енергоблоків», – розповіли у компанії.

В «Укренерго» зазначили, що минулого літа такі піки споживання не були складним завданням для енергосистеми, але зараз вона все ще відновлюється після російських ракетних атак.

Тому українців просять зменшити використання кондиціонерів та потужних електроприладів з 16 до 23 години.

Нагадаємо, що пік споживання електроенергії змістився на цей період через спеку в Україні.

Наприкінці червня у деяких районах Києва були екстрені відключення електроенергії через технічний збій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: