В Україні через негоду знеструмило понад сотню населених пунктів – Міненерго

Читать на русском
У вівторок, 18 липня, через грозовий  шторм, який пройшов країною напередодні, було знеструмлено 110 населених пунктів.
Укрінформ

У вівторок, 18 липня, через грозовий шторм, який пройшов країною напередодні, було знеструмлено 110 населених пунктів.

Про це повідомляє Міністерство енергетики у Telegram.

Відомство заначило, що через грозовий шторм, який пройшов країною напередодні, 17 липня, у 5 областях було зафіксовано пошкодження ліній електропередачі. Відтак знеструмленими були 110 населених пунктів.

«Внаслідок грозового шторму, який пройшов країною, у 5 областях зафіксовано пошкодження ліній електропередачі. Наразі залишаються знеструмленими 110 населених пунктів у Львівській, Закарпатській, Рівненській та Івано-Франківській областях. Більшість із них – на Львівщині та Закарпатті. Тривають відновлювальні роботи», – йдеться у повідомленні.

Ремонтна кампанія на об’єктах генерації триває. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає.

Водночас триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з росією областей. Через обстріли знеструмлювалися 33 населених пункти у Донецькій області. Наразі залишається без світла частина абонентів у Запорізькій, Сумській, Херсонській, Харківській, Чернігівській областях. У відомстві додають, що ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Нагадаємо, 6 липня о 16 годині було зафіксовано рекордне за першу половину літа споживання електроенергії.

Раніше писали, що через спеку в Україні пік споживання електроенергії змістився на період із 16 до 23 години. Саме у цей проміжок часу українцям варто заощаджувати електрику.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: