Під час повітряної тривоги в Одесі та Запоріжжі пролунала низка вибухів: що відомо (доповнено)

Читать на русском
Перед цим у командуванні Повітряних сил ЗСУ заявили, що зафіксовано пуски крилатих ракет Калібр з Чорного моря.
Getty Images

Вночі 19 липня в Одесі під час повітряної тривоги пролунали вибухи. При цьому, по ворожих цілях працює протиповітряна оборона ЗСУ.

Про це повідомляють місцеві Телеграм-канали та пресслужба Повітряних сил ЗСУ.

Видання «Суспільне» повідомило про вибухи о 01:04, а в 01:06 – про повторний вибух.

У Кремлі назвали нічну атаку на Одесу «ударом відплати» за Кримський містПєсков заявив, що нічна атака по українських містах, у тому числі Одесі та Миколаєву, була нібито відплатою з боку росії за вибухи на Кримському мосту.

А о 01:14 у місті вибухи пролунали знову.

Перед цим у командуванні Повітряних сил ЗСУ заявили, що зафіксовано пуски крилатих ракет «Калібр» з Чорного моря, та оголосили про ракетну небезпеку в Одеській, а також Миколаївській та Херсонській областях на півдні країни.

Також спостерігається ракетна загроза в інших регіонах - у центрі, на півночі та сході країни.

О 01:50 у Повітряних силах повідомили, що було зафіксовано повторні пуски крилатих ракет «Калібр» з Чорного моря. Близько другої години ночі в Одесі знову пролунали вибухи.

«Зафіксовано повторні пуски крилатих ракет Х-22 з південного напрямку! Одеська область - залишайтесь в укриттях!», - заявили у командуванні ПС.

О другій годині ночі в Одесі знову пролунали потужні вибухи, імовірно, працює ППО.

Після 2 години ночі Повітряні сили повідомили про повторні пуски крилатих ракет Х-22 з південного напрямку. Вже о 02:20 в Одесі знову пролунала нова серія вибухів.

При цьому, о другій годині ночі росіяни також атакували ракетами Запоріжжя. У місті пролунало декілька потужних вибухів. За попередньою інформацією, обстріл здійснили ракетами С-300.

Нагадаємо, сили ППО за минулу ніч знищили майже 40 дронів та ракет.

За даними ОК «Південь», в Одесі уламками збитих ракет та вибуховою хвилею було пошкоджено об'єкти портової інфраструктури та приватні будинки, одну людину поранено. У Миколаєві сталося влучання в об'єкт промисловості.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: