Канада на рік продовжила режим безмитного ввезення товарів з України

Читать на русском
Канада затвердила тимчасове скасування імпортних мит на українську продукцію ще на рік – до 9 червня 2024 року.
Ілюстративне фотоФото з відкритих джерел

Канада затвердила тимчасове скасування імпортних мит на українську продукцію. Воно триватиме до 9 червня 2024 року.

Про це йдеться в повідомленні уряду Канади.

Віцепрем'єр-міністерка Канади Христя Фріланд у п’ятницю оголосила про продовження ще на рік, тобто до 9 червня 2024 року, режиму безмитного імпорту товарів із України, покликаних підтримати її економіку в умовах повномасштабного вторгнення рф.

При цьому вона наголосила, що Канада підтримуватиме Україну стільки, скільки знадобиться.

Рішення канадського уряду забезпечить подальший безмитний імпорт українських товарів до Канади, зокрема сталі й товарів, постачання яких регулюється квотами.

«Продовження дії режиму безмитного ввезення українських товарів до Канади сприятиме зусиллям України із відновлення економіки. У той час, як українці продовжують страждати від наслідків російської незаконної й невиправданої війни, ми підтверджуємо свою непохитну підтримку України, яка бореться за своє майбутнє як незалежна, демократична й успішна країна», – сказала міністерка міжнародної торгівлі Канади Мері Енджі.

Зазначимо, продовження безмитного режиму для українського імпорту ґрунтується на угоді про вільну торгівлю між Україною та Канадою (CUFTA) та її модернізації, оголошеній у квітні цього року.

Нагадаємо, Канада вперше тимчасово скасувала мита на усі товари з України у червні минулого року, аби підтримати українську економіку. Термін дії цієї торговельної лібералізації спливав цього місяця.

Нагадаємо, Європарламент продовжив дію безмитної торгівлі з Україною ще на рік.

Також стало відомо, що ЄС офіційно продовжив дію заборони на агроімпорт із України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: