Канада не підтримала постачання Україні касетних боєприпасів

Читать на русском
В уряді Канади зазначили, що країна й надалі дотримуватиметься Конвенції щодо заборони касетних боєприпасів, яку підписали 123 країни, і не має наміру підтримувати рішення США.
Фото: wearethemighty.com

Влада Канади виступає проти надання Україні касетних боєприпасів.

Про це йдеться в заяві уряду країни, опублікованій порталом CTV News.

Резніков назвав п’ять принципів використання касетних боєприпасів в УкраїніУкраїна зобов'язується використовувати касетні боєприпаси, дотримуючись п'яти принципів. Зокрема, їх не використовуватимуть на території рф та вестимуть облік зон уражень.

Зазначається, що Канада суворо дотримується Конвенції щодо заборони касетних боєприпасів, яку підписали 123 країни, і не має наміру підтримувати рішення США.

«Ми не підтримуємо використання касетних боєприпасів та прагнемо покласти край впливу такого виду зброї на цивільне населення, особливо на дітей», – йдеться у заяві.

Ерл Теркотт, який очолював канадську делегацію на переговорах щодо ухвалення Конвенції та був колишнім головним радником ООН при уряді Лаосу, порівняв рішення, ухвалене США, з подіями війни у В'єтнамі.

«Під час війни у В'єтнамі проводилися великі килимові бомбардування, і війна закінчилася для Америки наприкінці 70-х років, продовжується в Південно-Східній Азії і зараз. Люди продовжують гинути через застосування цього виду зброї», – резюмував Теркотт.

Нагадаємо, 7 липня США підтвердили передачу Україні касетних боєприпасів. The New York Times із посиланням на джерела в адміністрації президента США Джо Байден зазначили, що це стане тимчасовим кроком.

Не всі партнери підтримують позицію США. Раніше повідомлялося, що Німеччина, Британія та Іспанія також виступили проти надання Україні касетних боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: