У ЄС стурбовані можливою «втомою від солідарності» до українських біженців

Читать на русском
У ЄС побоюються щодо зменшення підтримки українських біженців, через уповільнення економіки та впливом російської пропаганди.
Getty Image

У ЄС побоюються щодо зменшення підтримки українських біженців, через уповільнення економіки та впливом російської пропаганди.

Про це пише Associated Press.

Скільки українців отримують тимчасовий захист у країнах ЄС під час війниНайбільше українців отримують тимчасовий захист в Польщі. Але найбільш стабільний попит на отримання цього статусу – у Німеччині.

Єврокомісар з питань внутрішніх справ Ілва Йоханссон підкреслила, що підтримка 4 мільйонів біженців з України є непохитною та в деяких країнах-членах починає проявлятися «втома від солідарності». Все тому, що уповільнення економіки вдарило по сім'ях з низьким і середнім рівнем доходу, що дало поштовх до більшого впливу російської пропаганди.

Зазначають, що президент рф володимир путін украй зацікавлений у тому, щоб вплинути на суспільну думку стосовно переміщених осіб з України.

«Дискурс щодо біженців-мігрантів можуть використати як зброю, щоб посіяти розкол у ЄС. Деякі із 27 країн – членів ЄС уже повідомили про зростання кількості кампаній із дезінформації, спрямованих на це питання», – розповів Спеціальний радник ЄС із питань України Лодевейк Ашер.

Загалом, він підсумував, що «солідарність жива і здорова. Але є і втома, особливо серед найуразливіших біженців, а також найуразливіших у суспільствах, які їх приймають».

Нагадаємо, в Україну хочуть повернутися 76% молодих людей, які станом на 429-й день повномасштабного вторгнення рф перебували за кордоном через війну.

Додамо, Японія виділить $1 млрд країнам, які межують з Україною, на допомогу біженцям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: