Трюдо оголосив про приєднання Канади до «коаліції винищувачів» і розповів деталі військової допомоги

Читать на русском
Трюдо оголосив, що Канада приєднається до багатонаціональних зусиль з навчання українських льотчиків на винищувачах F-16.
Офіс президента

Канада приєднається до коаліції винищувачів F-16 для України, а також передасть новий пакет військової допомоги вартістю 500 млн доларів.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо на прес-конференції із президентом Володимиром Зеленським.

Згідно з його словами, Канада надала Україні понад 8 млрд доларів, також - понад один мільярд доларів військової допомоги.

Хто із союзників України вже приєднався до коаліції винищувачівЄвропа формує коаліцію винищувачів для України. Які країни приєдналися та чим готові допомогти – на інфографіці.

«Наш бюджет розширено до двох мільярдів кредиту уряду України з метою підтримки України, відновлення та реконструкції. Ми надамо 500 млн доларів нового фінансування для військової допомоги», - заявив Трюдо.

Він повідомив, що Оттава передасть українським військовим 287 додаткових ракет АІМ-7 Sparrow і 10 тисяч снарядів калібром 155 міліметрів, а також конфіскований російський літак.

«Канада передає Україні конфіскований російський літак Ан-124 «Руслан», — наголосив Трюдо, зазначивши, що літак буде передано в рамках нового пакету військової допомоги.

Також Трюдо оголосив, що Канада приєднається до багатонаціональних зусиль з навчання українських льотчиків на винищувачах F-16.

«Ми в Канаді станемо частиною інтернаціональних тренувань, щоб провести тренування в програмі користування літаками. Також приєднаємося до ініціативи навчань з управління танками Leopard», - заявив канадський прем'єр.

Нагадаємо, що у суботу, 10 червня, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та віцепрем'єр-міністр Канади Христя Фріланд прибули з неанонсованим візитом до Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: