Митрополиту УПЦ МП Павлу оголосили нову підозру

Читать на русском
Правоохоронці стверджують, що їм удалося викрити нові факти протиправної діяльності представника УПЦ МП.
Фото: УП

Служба безпеки України повідомила про нову підозру колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври митрополиту Павлу (Лебедю).

Про це йдеться у заяві пресслужби відомства.

«Вчення» про сатанізм, прапори «Л/ДНР», крадені ікони: знахідки під час обшуків в УПЦ МППід час обшуків у церквах УПУ МП правоохоронці знаходили російські паспорти, нацистську символіку та символіку СРСР, крадені ікони, пропагандистську літературу.

Правоохоронці стверджують, що їм удалося викрити нові факти протиправної діяльності представника УПЦ МП.

«Задокументовано, що за день до оголошення йому першої підозри від СБУ митрополит дав відео-інтерв'ю одному з вітчизняних ЗМІ. У ньому він заперечував існування України як суверенної держави», – зазначили у СБУ.

Крім того, Павло назвав російську збройну агресію проти України «громадянським конфліктом», який триває з 2014 року. Лінгвістична експертиза підтвердила ці факти протиправних дій клірика УПЦ МП.

У зв'язку з цим слідчі СБУ оголосили підозру за ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань вчинено посадовцем повторно) та ч. 3 ст.436-2 (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії росії проти України за вчинене посадовою особою повторно) Кримінального кодексу України.

«Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Продовжуються слідчі дії щодо встановлення всіх обставин злочинів», – розповіли у відомстві.

Варто зазначити, що Павлу вже оголошено одну підозру за вищезгаданими статтями. Запобіжний захід наміснику УПЦ МП було обрано 1 квітня. Того ж дня йому одягли електронний браслет у залі суду.

Наприкінці червня суд залишив митрополита Павла під домашнім арештом ще на два місяці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: