Ще один митрополит УПЦ МП отримав підозру

Читать на русском
Під час літургій він зневажливо висловлювався щодо Православної Церкви України, називаючи її «церквою антихриста» і «сатанинською».
Shutterstock

Настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської Єпархії УПЦ МП викрили на розпалюванні міжрелігійної ворожнечі.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що під час літургій він зневажливо висловлювався щодо Православної Церкви України, називаючи її «церквою антихриста» і «сатанинською».

«Тим самим він ображав релігійні почуття вірян і провокував загострення внутрішньої обстановки в регіоні. Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти злочинної діяльності клірика», – йдеться у повідомленні.

Наразі чоловіку повідомлено про підозру у порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

«Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину», – додали у відомстві.

Нагадаємо, в Україні вперше суд виніс вирок митрополиту УПЦ МП. За даними розслідування, єпископ входив до найближчого оточення московського патріарха кирила, з яким координував підривну діяльність проти нашої держави.

Раніше повідомлялося, що одного зі священиків УПЦ МП, якого суд визнав винним у колабораціонізмі, вдалося обміняти на 28 українських військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: