Митрополиту Павлу продовжили домашній арешт

Читать на русском
Суд продовжив запобіжний захід для колишнього намісника Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ МП Павла.
Getty Images

Сьогодні, 30 червня, Солом’янський районний суд Києва залишив ще на два місяці під домашнім арештом колишнього намісника Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ МП Павла (Петра Лебедя).

Про це повідомляє «Суспільне».

Як відомо, вчора Лебідь порушив домашній арешт. Він приїхав до Києво-Печерської лаври поспілкуватися з парафіянами.

«Суд задовольнив клопотання прокуратри про продовження домашнього арешту», - сказав адвокат підозрюваного Микита Чекман.

Прокуратура просила про продовження екснаміснику цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета ще на 2 місяці. Захист назвав обвинувачення безпідставними та наполягав на звільненні митрополита Павла.

Його підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі та виправдовуванні дій рф.

При цьому це не перше клопотання про продовження домашнього арешту наміснику Лаври. 29 травня суд задовольнив клопотання прокурора про цілодобовий домашній арешт на 2 місяці.

Нагадаємо, СБУ підтвердила, що митрополита Павла підозрюють за ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак) та п. 2 ст. 436 (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Запобіжний захід наміснику УПЦ МП митрополиту Павлу було обрано 1 квітня. Того ж дня йому одягли електронний браслет у залі суду.

Згодом Апеляційний суд Києва залишив у силі запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: