Суд Києва відхилив апеляцію УПЦ МП стосовно Києво-Печерської лаври

Читать на русском
У середу, 5 липня, Північний апеляційний господарський суд проводив розгляд апеляційної скарги УПЦ МП на рішення Господарського суду Києва.
wikipedia.org

Північний апеляційний господарський суд Києва відхилив апеляційну скаргу Української православної церкви Московського патріархату стосовно Києво-Печерської лаври.

Про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

«Сьогодні за результатами розгляду апеляційної скарги Північним апеляційним господарським судом апеляційну скаргу УПЦ МП залишено без задоволення, а ухвала Господарського суду міста Києва від 24.04.2023 про забезпечення позову у справі №910/5094/23 залишено без змін», - сказано в повідомленні.

«Вчення» про сатанізм, прапори «Л/ДНР», крадені ікони: знахідки під час обшуків в УПЦ МППід час обшуків у церквах УПУ МП правоохоронці знаходили російські паспорти, нацистську символіку та символіку СРСР, крадені ікони, пропагандистську літературу.

Як зазначається, у середу, 5 липня, Північний апеляційний господарський суд проводив розгляд апеляційної скарги УПЦ МП на рішення Господарського суду Києва.

24 квітня суд задовольнив заяву Національного заповідника «Києво-Печерська лавра», в якій той просив заборонити УПЦ МП перешкоджати роботі комісії Міністерства культури та інформаційної політики на території Києво-Печерської лаври до закінчення судового розгляду позову про усунення перешкод у користуванні майном заповідника.

Нагадаємо, комісія Міністерства Культури та інформаційної політики почала працювати у Києво-Печерській Лаврі 12 квітня. Тоді там виявили руйнування приміщень.

Місяць тому комісія Міністерства культури завершила роботу у Києво-Печерській Лаврі. Комісія виявила порушення з боку УПЦ МП та підписала із заповідником акт прийому-передачі державного майна загалом 79 об'єктів.

На початку березня стало відомо, що заповідник Києво-Печерська лавра розриває договір оренди територій та будівель із представниками УПЦ московського патріархату. Йдеться про споруди нижньої Лаври, де розташований чоловічий монастир. Договір про оренду Успенського собору, що входить до списку будівель верхньої Лаври, закінчився 31 грудня 2022 року. З 5 січня храм повернули в управління держави.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: