Митрополиту Павлу одягли електронний браслет у залі суду

Читать на русском
Митрополиту Української православної церкви Московського патріархату Павлу одягли електронний браслет у залі суду, незважаючи на його заперечення.

У суботу, 1 квітня, колишньому наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту УПЦ МП Павлу у залі Шевченківського райсуду одягли електронний браслет. Це відбулося після того, як суд призначив йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на два місяці.

Відео із залу суду опублікувало Радіо Свобода.

Відслідковуючий пристрій співробітники поліції одягли священнику прямо в залі засідання. Цьому передував словесний опір підсудного.

Спочатку митрополит стверджував, що стан здоров’я не дозволяє йому носити електронний браслет. Також він заявляв про намір зателефонувати лікарям, щоб вони це підтвердили.

«У мене всі полопані судини, ось тут такі вени великі.. Можете вішати, звичайно, але це буде на вашій совісті», – зауважив митрополит.

Виселення УПЦ МП із Києво-Печерської Лаври: що відомоУПЦ МП виселяють із Києво-Печерської Лаври. Чому так сталося і на підставі яких угод УПЦ МП користувалася Лаврою – на інфографіці.

Врешті електронний браслет таки вдягнули на праву ногу екснамісника Лаври. Коментуючи появу браслета на нозі, він заявив, що «ось так чинять у нашій країні з неугодними людьми».

«Плакати не стану, вже виплакав», – сказав колишній настоятель Лаври.

Нагадаємо, СБУ підтвердила, що митрополита Павла підозрюють за ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) і п. 2 ст. 436 (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

1 квітня Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід наміснику УПЦ МП митрополиту Павлу.

Поки суд обирав запобіжний захід колишньому наміснику митрополиту Павлу (Лебідю), під Лаврою почали збиратися активісти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: