У ЄС запропонували перетворити Європейський фонд миру на Фонд оборони України

Читать на русском
Зараз Фонд миру займається зміцненням міжнародної безпеки та стабільності у різних країнах. Проте Боррель пропонує перенаправити ресурси Фонду виключно на допомогу Україні та її армії.
Фото: euneighbourseast.eu

Європейський Союз має розглянути питання щодо перетворення Європейського фонду миру на інструмент для надання військової допомоги Україні.

Про це заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель, його цитує Reuters.

Скільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війниСкільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війни, – на інфографіці. Найтриваліший – конфлікт між Індією та Пакистаном.

На даний момент Фонд миру займається запобіганням конфліктам та зміцненню міжнародної безпеки та стабільності в різних країнах. Із нього також фінансуються закупівлі зброї для України.

Проте Боррель пропонує перенаправити ресурси Фонду виключно на допомогу Україні та її армії.

«Ми говоримо про зобов'язання у сфері безпеки. З мого боку, це означає, що військова підтримка України має бути довгостроковою – під час війни та після війни. Тому я вважаю, що Європейський фонд миру має стати Фондом оборони України – модернізація української армії має продовжуватись», – заявив Боррель.

Нагадаємо, кілька днів тому Рада ЄС ухвалила рішення про збільшення загальної фінансової стелі Європейського фонду світу до 12 млрд євро.

Раніше в ЄС назвали кількість переданих Україні артилерійських снарядів та ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: