ВАКС вчергове продовжив арешт Микитася, але зменшив заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку тримання під вартою колишнього члена парламенту.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 8 вересня строк тримання під вартою колишнього народного депутата Максима Микитася, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в пропозиції неправомірної вигоди міському голові Дніпра Борису Філатову.

Таке рішення вчора, 11 липня, ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд продовжив до 17 липня арешт Микитася з альтернативою 40 млн грн застави. Прокурор САП просив продовжити запобіжний захід ще на два місяці.

«Клопотання прокурора задовольнити частково. Продовжити обвинуваченому Максиму Микитасю строк тримання під вартою на 60 днів в державній установі «Київський слідчий ізолятор», тобто до 8 вересня 2023 року включно», – оголосив рішення судді.

Одночасно йому визначили альтернативою 20 млн грн застави.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року НАБУ і САП затримали екснардепа Микитася за підозрою у спробі підкупити міського голову Дніпра Бориса Філатова.

За версією обвинувачення, у жовтні 2022 року екснардеп запропонував меру Дніпра неправомірну вигоду за укладення з підконтрольними йому компаніями контракту з будівництва метрополітену в місті поза конкурсом. Кошти обіцяв надавати частинами впродовж дії проєкту – до 2027 року. «Лояльність» мера Микитась оцінив у 10% від вартості проєкту (220 млн євро), що становить відповідно 22 млн євро. Фінансування за проєктом здійснюється коштом кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку. В січні 2023 року цю справу скерували до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: