Апеляційна палата залишила під вартою екснардепа Микитася

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для скасування арешту колишнього члена парламенту, який хотів підкупити мера Дніпра.
Максим Микитась

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою колишнього народного депутата Максима Микитася.

Таке рішення 28 лютого ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 7 лютого антикорупційний суд продовжив арешт Микитася до 7 квітня, але зменшив йому заставу зі 100 до 85 млн грн. Не погодившись з таким рішенням, захисники екснардепа подали апеляційні скарги.

«Апеляційні скарги захисників підозрюваного Максима Микитася залишити без задоволення, а рішення Вищого антикорупційного суду від 7 лютого 2023 року – без змін», – оголосив головуючий суддя Микола Глотов.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року НАБУ і САП затримали екснардепа Микитася за підозрою у спробі підкупити міського голову Дніпра Бориса Філатова.

За версією обвинувачення, у жовтні 2022 року екснардеп запропонував меру Дніпра неправомірну вигоду за укладення з підконтрольними йому компаніями контракту з будівництва метрополітену в місті поза конкурсом. Кошти обіцяв надавати частинами впродовж дії проєкту – до 2027 року. «Лояльність» мера Микитась оцінив у 10% від вартості проєкту (220 млн євро), що становить відповідно 22 млн євро. Фінансування за проєктом здійснюється коштом кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку. В січні 2023 року цю справу скерували до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: