САП скерувала до суду ще одну справу екснардепа Микитася

Читать на русском
Антикорупційний прокурор склав і скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього депутата, який хотів підкупити мера Дніпра.
Максим Микитась

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього народного депутата Максима Микитася, який намагався підкупити міського голови Дніпра Бориса Філатова за 22 млн євро.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«18 січня 2023 року прокурором САП за матеріалами НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням народного депутата України VIII скликання у пропозиції надання 22 млн євро міському голові міста Дніпра за сприяння у будівництві метрополітену в місті Дніпро», – інформує прокуратура.

У повідомленні не вказується прізвище політика, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Микитася.

Нагадаємо, ВАКС заарештував екснардепа Микитася з альтернативою 260 млн грн застави. Щоправда АП ВАКС пізніше зменшила заставу до 100 млн грн, залишивши підозрюваного під вартою.

Раніше НАБУ і САП затримали екснардепа Микитася за підозрою у спробі підкупити міського голову Дніпра Бориса Філатова. За даними слідства, у жовтні 2022 року екснардеп запропонував меру Дніпра неправомірну вигоду за укладення з підконтрольними йому компаніями контракту з будівництва метрополітену в місті поза конкурсом. Кошти обіцяв надавати частинами впродовж дії проєкту – до 2027 року. «Лояльність» мера Микитась оцінив у 10% від вартості проєкту (220 млн євро), що становить відповідно 22 млн євро. Фінансування за проєктом здійснюється коштом кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: