ВАКС зменшив вдвічі заставу Микитася, але продовжив його арешт

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив частково клопотання прокурора САП про продовження арешту колишнього члена парламенту.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 17 липня строк тримання під вартою колишнього народного депутата Максима Микитася, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в пропозиції неправомірної вигоди міському голові Дніпра Борису Філатову.

Таке рішення 19 травня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд продовжив до 29 травня арешт Микитася з альтернативою 80 млн грн застави. Прокурор САП просив продовжити запобіжний захід ще на два місяці.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку тримання під вартою – задовольнити частково. Продовжити обвинуваченому Микитасю Максиму Вікторовичу строк тримання під вартою на 60 днів до 17 липня 2023 року включно. Одночасно визначити Микитасю заставу в розмірі 40 млн грн», – оголосив головуючий суддя Володимир Воронько.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року НАБУ і САП затримали екснардепа Микитася за підозрою у спробі підкупити міського голову Дніпра Бориса Філатова.

За версією обвинувачення, у жовтні 2022 року екснардеп запропонував меру Дніпра неправомірну вигоду за укладення з підконтрольними йому компаніями контракту з будівництва метрополітену в місті поза конкурсом. Кошти обіцяв надавати частинами впродовж дії проєкту – до 2027 року. «Лояльність» мера Микитась оцінив у 10% від вартості проєкту (220 млн євро), що становить відповідно 22 млн євро. Фінансування за проєктом здійснюється коштом кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку. В січні 2023 року цю справу скерували до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: