Під час бунту «вагнерівці» дійшли до ядерного сховища у Воронежі – Буданов

Читать на русском
Євген Пригожин та його вагнерівці під час бунту хотіли заволодіти невеликим ядерним пристроєм, розміщеним на базі Вороніж-45, щоб підняти ставки.
Reuters

Під час бунту 24 червня найманці ПВК «Вагнер» дісталися до ядерного сховища «Воронеж-45».

Як сказав в інтерв'ю Reuters керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, вони мали намір взяти невеликі ядерні пристрої радянських часів, щоб «підняти ставки» у своєму заколоті.

Що чекає на росію після бунту Пригожина: чотири сценарії від Atlantic CouncilПісля бунту Пригожина майбутнє росії може розвиватися за одним із чотирьох сценаріїв. Країною може продовжувати правити ослаблений путін, в рф з'явиться новий режим, буде громадянська війна або до влади прийде налаштована на реформи опозиція.

«Бо якщо ви готові боротися до останньої людини, це один із об'єктів, який значно підвищує ставки», — зазначив він.

За словами Буданова, єдиним бар'єром між бойовиками «Вагнера» та ядерною зброєю були двері до сховища: «Двері складу були зачинені, і в технічну частину вони не потрапили».

Буданов, зазначає агентство, не надав доказів свого твердження і не повідомив, чи обговорювалося питання із союзниками. Однак джерело, близьке до Кремля і яке має зв'язки з військовими, частково підтвердило його слова: «Контингенту «Вагнера» вдалося потрапити до зони особливого інтересу, внаслідок чого американці захвилювалися, бо там зберігаються ядерні боєприпаси».

За словами ще одного джерела, це викликало занепокоєння в Кремлі і послужило імпульсом для укладання угоди за посередництва Олександра Лукашенка.

Офіційні особи США, пише Reuters, мають сумніви з приводу цієї версії: у Білому домі не змогли підтвердити інформацію про те, що ядерна зброя була в небезпеці під час бунту.

Нагадаємо, раніше Буданов пояснив, чому Євген Пригожин зупинив свій «похід на Москву».

Він також повідомив, що російська ФСБ після спроби збройного заколоту отримала завдання ліквідувати Пригожина.

За словами президента Володимира Зеленського, у росії може статися ще один заколот чи навіть революція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: