Буданов пояснив, чому Пригожин скасував свій похід на Москву

Читать на русском
Глава ГУР зазначив, що якби ватажок вагнерівців не зупинив заколот, у росії могла виникнути ситуація, аналогічна до тієї, яка сталася в 2014 році з Януковичем.
Фото: Getty Images

Ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин зупинив свій похід на Москву, бо його переконали, що дії бойовиків можуть «розірвати росію».

Про це заявив голова ГУР Міноборони України Кирило Буданов у коментарі УП.

«Вагнер» більше не воюватиме на території України – БудановЗа словами керівника ГУР, бунт ватажка вагнерівців Євгена Пригожина скомпрометував російський режим, і тепер окупанти не мають наміру вдаватися до послуг цієї ПВК в Україні.

За словами глави розвідки, під час переговорів Лукашенко та інші особи натиснули на патріотичні почуття Пригожина.

«Мені неприємно це визнавати, але Євген Пригожин – патріот росії. Лукашенко та інші особи змогли його переконати, що своїми діями він розірве росію. Могла б виникнути аналогічна ситуація, як у нас у 2014 році, коли Янукович кричав, що він є «легітимним», – сказав Буданов.

Нагадаємо, повстання Пригожина тривало лише день. Незважаючи на те, що він контролював територію росії площею майже 5 тисяч квадратних кілометрів, увечері 24 червня ватажок погодився зупинити рух колон своїх бойовиків.

Після цього Пригожин вирушив до Білорусі. Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вже розповів, чим можуть допомогти його режиму бойовики ПВК «Вагнер».

Раніше в ISW повідомили, що в росії триває обговорення деталей домовленостей, укладених між Євгеном Пригожиним та Кремлем за посередництва Лукашенка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: