У росії може статися ще один заколот після невдалого перевороту Пригожина – Зеленський

Читать на русском
Є сигнал, що в росії може бути ще один заколот. І є багато людей, які можуть підтримати такий заколот, заявив Володимир Зеленський.
Президент України Володимир ЗеленськийФото: Офіс президента

Після бунту Євгена Пригожина та ПВК «Вагнер», очільником якої він є, у росії може відбутися ще один заколот або навіть революція.

Таку думку висловив президент України Володимир Зеленський у інтерв’ю ABC News.

Що чекає на росію після бунту Пригожина: чотири сценарії від Atlantic CouncilПісля бунту Пригожина майбутнє росії може розвиватися за одним із чотирьох сценаріїв. Країною може продовжувати правити ослаблений путін, в рф з'явиться новий режим, буде громадянська війна або до влади прийде налаштована на реформи опозиція.

«Є ознаки того, що в рф може відбутися ще один заколот, революція. І є багато людей, які підтримають це», – сказав він, відповідаючи на питання щодо майбутнього Пригожина та його ПВК.

Також Зеленський впевнений, що «вагнерівці» не нападуть на Україну з Білорусі – на це, за його словами, вказують дані розвідки.

Крім того, президент України заявив, що Пригожин – вже політична фігура.

«Він став політичною фігурою, що, ймовірно, і було його метою. Але я не знаю, чому він зупинився», – сказав Зеленський.

Також український лідер наголосив, що заколот Пригожина продемонстрував вразливість режиму путіна і відсутність військової сили для захисту населення всередині рф.

Нагадаємо, Володимир Зеленський відреагував на бунт у росії і заявив, що рф обрала саморуйнування, коли ступила на шлях зла.

Також Зеленський оцінив загрозу наступу «вагнерівців» з боку Білорусі.

Окрім того, голова ГУР Кирило Буданов заявив, що «Вагнер» більше не воюватиме на території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: