У росії запустили кампанію з дискредитації ПВК «Вагнер»

Читать на русском
У російській федерації пропагандисти запустили кампанію з дискредитації вагнерівців, заявивши про їхню неефективність.
Getty Image

У російській федерації пропагандисти запустили кампанію з дискредитації «вагнерівців», заявивши про їхню неефективність.

Про це пише «Медуза».

Хроніка одноденного заколоту Пригожина: що це булоСпроба військового перевороту відбулася у росії 24 червня. Що говорять фактчекери та аналітики про одноденний бунт Пригожина – у матеріалі Слово і діло.

В ефірі російського пропагандистського «Первого канала» заявили про неефективність ПВК «Вагнер», порівнюючи їх з вояками армії рф. Зокрема, у сюжеті навели у приклад бої за Маріуполь і за Бахмут.

Перше місто окупанти називають одним із найважливіших центрів української металургії, де нібито населення становило 425 тисяч осіб. Пропагандисти зазначили, що Маріуполь окупували війська міноборони рф і Росгвардії за 71 день. Тоді як «вагнерівці» знищували і захоплювали Бахмут понад 7,5 місяця. РосЗМІ підкреслює, що місто «не найважливіше з точки зору фронту» з населенням 72 тисячі осіб.

Водночас пропагандисти додають, що вони не хочуть применшити дії найманців, а лише пропонують замислитися над міфом про їхню потужність.

Нагадаємо, приватна військова компанія «Вагнер» продовжує вербувати бойовиків для війни в Україні по всій території рф, незважаючи на невдалу спробу заколоту Євгенія Пригожина.

Тим часом російська ФСБ отримала завдання ліквідувати засновника ПВК «Вагнер».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: