Українські захисники мають значущі успіхи на Бахмутському напрямку – ISW

Читать на русском
Підрозділи ЗСУ 7 липня досягли тактично значущих успіхів у районі Бахмута Донецької області та продовжили контрнаступальні операції як мінімум на трьох інших ділянках фронту.
Фото: Генштаб ЗСУ

7 липня підрозділи ЗСУ досягли тактично значущих успіхів у районі Бахмута Донецької області. Також вони продовжили контрнаступ щонайменше на трьох інших ділянках фронту.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Опубліковані кадри з геолокацією вказують на те, що українські військові досягли тактично значних успіхів у районі селища Ягідне, що знаходиться в двох кілометрах на північ від Бахмута.

Крім того, за даними Генштабу ЗСУ, захисники України вели наступальні операції на північ і на південь від Бахмута і продовжують контрнаступ на півдні Запорізької області та вздовж адміністративного кордону між Запорізькою та Донецькою областями.

Також у звіті говориться про те, що ВСУ встановили контроль над невстановленими раніше втраченими позиціями в районі Бахмута. Про це повідомив командувач Сухопутних військ України генерал-полковник Олександр Сирський.

Представник Генштабу України Андрій Ковальов додав, що ЗСУ також досягли часткового успіху поблизу Кліщіївки.

Також зазначається, що Міноборони рф та інші російські джерела повідомляли про наступальні операції ЗСУ у напрямку Кремінної Луганської області вздовж кордону Харківської та Луганської областей.

Нагадаємо, 7 липня стало відомо, що на Бахмутському напрямку ЗСУ просунулися ще на кілометр за добу.

Також стало відомо, що росіяни почали використовувати хімічну зброю на Бахмутському напрямку.

Крім того, повідомлялося, що російські окупанти зазнають значних втрат і все частіше відмовляються брати участь у боях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: