Зеленський зустрівся із Вселенським Патріархом Варфоломієм, відвідавши молебень за вбитими українцями

Читать на русском
За словами Зеленського, вони обговорили реалізацію Формули миру та повернення дітей, які були депортовані окупантами.
Офіс президента

У суботу, 8 липня, в Туреччині Вселенський патріарх Варфоломій провів молебень за вбитими на війні українцями у стамбульському соборі Святого Георгія куди приїхав президент Володимир Зеленський.

Про це повідомляє пресслужба українського лідера.

«Зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм. Обговорили реалізацію Формули миру та повернення дітей, які були депортовані окупантами та яких ми маємо повернути додому, до рідних, в Україну. Дякую за непохитну підтримку та молитви за мир, за засудження агресії та злочинів, усебічну допомогу українцям і українкам, які постраждали внаслідок війни!», - зазначив Зеленський.

До яких країн-союзників приїжджав Зеленський під час повномасштабної війниВолодимир Зеленський з початку повномасштабної війни здійснив 14 закордонних візитів, майже всі – у 2023 році.

При цьому, у пресслужбі президента України зазначають, що лідер країни поінформував Вселенського Патріарха про ситуацію на фронті й нещодавні злочини агресора проти цивільних українців.

Керівник держави подякував Його Всесвятості за непохитну підтримку України, молитви за мир, засудження агресії та злочинів, усебічну допомогу українцям, які постраждали внаслідок війни.

«Сьогодні важливий день – наша боротьба триває вже 500 днів, із моменту повномасштабного вторгнення. Ми маємо підтримку Його Всесвятості, молитви за наших бійців, за народ, за наших людей, за життя в Україні», – сказав Зеленський.

Зі свого боку Патріарх Варфоломій відзначив важливість досягнення миру в Україні.

«Вселенський Патріархат як Матір-церква всіх православних в Україні завжди перебуває на їхньому боці». Хочу побажати, щоб повернулися всі полонені й усі діти, які зараз перебувають далеко від своїх домівок», - наголосив Варфоломій.

Заяви Президента України Володимира Зеленського та Вселенського Патріарха Варфоломія для ЗМІОфіс Президента України

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський увечері у п'ятницю, 7 липня, прибув до Туреччини, де зустрівся з президентом країни Реджепом Тайіпом Ердоганом.

Під час цієї зустрічі Україна і Туреччина підписали меморандум про взаєморозуміння у сфері стратегічних галузей промисловості.

До цього президент відвідав Чехію та Болгарію. Раніше ми розповідали, до яких ще країн-союзників приїжджав Зеленський під час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: