Без далекобійної зброї складно не лише наступати, а й оборонятися – Зеленський

Читать на русском
На брифінгу в Чехії президент України повідомив, що росіяни мають дистанційну перевагу. Тому далекобійна зброя необхідна  українським військовим.
Polska Agencja Prasowa

Далекобійна зброя необхідна для оборонно-наступальних дій українських військових.

Як повідомляє РБК-Україна, про це заявив президент України Володимир Зеленський на брифінгу у Чехії.

«Без далекобійної зброї складно не тільки наступальну місію виконувати. Складно, якщо чесно, проводити оборонну операцію. Це дуже складно», - сказав він.

Згідно з його словами, у росіян є дистанційна перевага. Тому далекобійна зброя так важлива для оборонно-наступальних дій українських військових.

«Ти борониш свою землю і не можеш досягти відповідної дистанції, щоб зруйнувати ворога», - наголосив президент.

Також він зазначив, що веде переговори про відповідну зброю з нашими союзниками. Перш за все із США, адже, за його словами, передача зброї залежить тільки від них.

Крім того, переговори ведуться і з іншими країнами щодо передачі Україні далекобійних снарядів до деяких систем озброєння.

Нагадаємо, Чехія передасть Україні додаткові ударні вертольоти, боєприпаси та допоможе з навчанням пілотів на західних винищувачах.

Водночас, президент Чехії заявив, що до кінця 2023 року Чехія хоче розпочати переговори про вступ України в ЄС.

Варто зазначити, міністр оборони України Олексій Резніков уже повідомляв про успішне застосування українськими військовими далекобійних ракет Storm Shadow.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: