Зеленський зустрівся із президентом Болгарії: які теми обговорили

Читать на русском
Під час переговорів президенти обговорили низку питань, які стосуються двосторонніх відносин, а також повномасштабного вторгнення росії в Україну.
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський зустрівся із болгарським колегою Руменом Радєвим у ході свого візиту до Софії.

Про це повідомила пресслужба українського лідера.

Зеленський прибув до БолгаріїЗеленський сьогодні у Болгарії проведе переговори з прем'єр-міністром Ніколаєм Денковим, президентом Руменом Радевим та іншими політиками. Обговорюватиметься оборонна підтримка та Формула миру.

Під час переговорів президенти обговорили низку питань, що стосуються двосторонніх відносин, а також повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Зеленський подякував Болгарії за політичну підтримку та практичну допомогу Україні, зокрема, за гостинний прийом біженців.

«Я дуже вдячний за те, що болгарський народ дав притулок велику кількість українців. Я думаю, що люди у Болгарії ясно розуміють, що це не «конфлікт», а війна. Тому що коли конфлікт, то мільйони людей не виїжджають із країни, щоб зберегти життя своїх дітей», – зазначив Зеленський.

Український лідер також розповів Радєву про українську Формулу миру та привітав готовність Болгарії приєднатися до її реалізації у сфері забезпечення продовольчої безпеки.

Окрім того, Зеленський висловив сподівання на участь керівництва Болгарії у Глобальному саміті світу.

Окрему увагу сторони приділили співпраці двох країн та взаємодії у Чорноморському регіоні. Зеленський, серед іншого, наголосив на важливості призначення посла Болгарії в Україні.

Нагадаємо, за результатами двосторонньої зустрічі Зеленського з прем'єр-міністром Болгарії було підписано Спільну декларацію з євроатлантичної інтеграції України.

Раніше повідомлялося, що Болгарія затвердила другий з початку вторгнення росії пакет військової допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: